Jarmark Jagielloński 2013


Sierpień 26th, 2013 utworzone przez: Aneta

W tym roku Jarmark Jagielloński dopisał tak samo jak w latach poprzednich. Pojawiło się wielu wystawców, prezentujących swoje lokalne wyroby jak mięsa, wędliny, chleby i miody, ale chyba największym zainteresowaniem cieszyły się stragany z kwasem chlebowym. Jako, że dziś wszyscy pieką swoje własne chleby, tłok przy tym produkcie nikogo nie dziwił.

Jarmark Jagielloński 2013 czyli co nas urzekło

Nas za to zainteresowało coś zdecydowanie innego. Dostaliśmy mianowicie zaproszenie do jednej z restauracji na Starym Mieście na gorącą szarlotkę z lodami i bitą śmietaną. Nie było powodu, żeby się nie skusić. Przemiła kelnerka przyniosła nam naprawdę spory kawałek ciasta (czego na zdjęciu nie widać) oraz jabłkowy sok z lodem i kawałkiem owocu, co w gorącą sierpniową sobotę było bardzo dobrym pomysłem.

Jarmark Jagielloński 2013 szarlotką stał...

Szarlotka na ciepło

szarlotka-na-cieplo-z-lodami

Szarlotka na ciepło z lodami

Do picia jabłkowy sok z lodem i kawałkiem owocu. Jakoś tak jabłkowo wyszedł nam ten deser 🙂

soczek-jablkowy2

Sok jabłkowy z lodem

soczek-jablkowy

Sok jabłkowy z lodem

Było naprawdę przepysznie. Ciasto fantastyczne, sok niesamowicie orzeźwiał. Teraz zasadzamy się na grubszego zwierza- EUROPEJSKI FESTIWAL SMAKU 5- 8 września 2013. Też tam będziemy i już teraz zapraszamy na wpis z tej imprezy! 🙂

 

 

Tagi: ,
W kategorii: Kulinarne imprezy
Komentarze: Dodaj swoją opinię »

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge



Copyright © 2012 Kuchenne Nierewolucje