Jak nie marnować żywności


Sierpień 18th, 2017 utworzone przez: Aneta

Jak nie marnować żywności- oto jest pytanie. Nie jesteśmy jednym z najbogatszych i najlepiej rozwijających się państw świata (już nie), ale okazuje się, że problem marnowania żywności dotyczy także i nas. Świat głoduje. Powinniśmy się wstydzić naszego marnowania żywności. Jak temu zaradzić? (więcej…)

Najzdrowszy naród świata


Marzec 23rd, 2017 utworzone przez: Aneta

Tego należało się spodziewać: najnowszy ranking organizacji Bloomberg Global Health najzdrowszych narodów świata wygrali Włosi. Polska znalazła się dopiero na 39 miejscu. Wstyd przyznać, ale wyprzedzili nas nawet Libańczycy!

Czy jest się czego obawiać? (więcej…)

Jak urządzić szwedzki stół


Listopad 20th, 2016 utworzone przez: Aneta

Każdy z nas choć raz w życiu wydał lub zamierza wydać przyjęcie dla rodziny lub przyjaciół i staje przed wyzwaniem, jak urządzić tzw. szwedzki stół. W domu jednorodzinnym zazwyczaj nie ma żadnego problemu z usadzeniem gości przy jednym stole, ale co zrobić, gdy mieszkamy w bloku, w którym jak wiadomo mieszkania są małe i  chcemy urządzić właśnie szwedzki stół? (więcej…)

Europejski Festiwal Smaku w Lublinie 2016


Wrzesień 16th, 2016 utworzone przez: Aneta

Już za nami kolejny Europejski Festiwal Smaku w Lublinie, tym razem 4 września 2016. Jako że nie mogłam być ani na otwarciu, ani potem przez cały tydzień, okazja nadarzyła się w ostatnią niedzielę imprezy. Dobre i to. (więcej…)

ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE


Grudzień 25th, 2014 utworzone przez: Aneta

WSZYSTKIM RAZEM I KAŻDEMU Z OSOBNA SKŁADAM NAJSERDECZNIEJSZE  ŻYCZENIA WESOŁYCH, SPOKOJNYCH I CIEPŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA, SPĘDZONYCH W GRONIE NAJBLIŻSZYCH ORAZ SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ W NOWYM 2015 ROKU 🙂 A ATEISTOM ŻYCZĘ MIŁEGO WYPOCZYNKU I SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ 🙂

świąteczna choinka

Świąteczna choinka
(zdj. z www.playbuzz.com)

Zakwaszenie organizmu


Listopad 9th, 2014 utworzone przez: Aneta

Zakwaszenie organizmu to podobno problem ponad połowy Europy, ale nikt nie bardzo wie, jak sobie z tym radzić. Co mnie osobiście zdziwiło to fakt, że do zakwaszenia organizmu przyznają się produkty, których na co dzień nie podejrzewalibyśmy o to. Co to właściwie jest to zakwaszenie organizmu? (więcej…)

Życzenia na Wielkanoc 2014


Kwiecień 19th, 2014 utworzone przez: Aneta

WSZYSTKIM NARAZ I KAŻDEMU Z OSOBNA SKŁADAM SERDECZNE ŻYCZENIA SPOKOJNYCH, RADOSNYCH I CIEPŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH W GRONIE RODZINNYM LUB JAKIMKOLWIEK INNYM A ATEISTOM ŻYCZĘ MIŁEGO WYPOCZYNKU 🙂 🙂 🙂 życzę ja, czyli autorka bloga

Wielkanocne zające w trawie z pisankami

Wielkaocne zające w trawie
(zdj. z www.happyholidays2014.com)

Europejski Festiwal Smaku 2013 w Lublinie


Wrzesień 18th, 2013 utworzone przez: Aneta

Po raz kolejny miał miejsce w Lublinie Europejski Festiwal Smaku, który cieszy się coraz większym zainteresowaniem. Wystawcy jak zwykle dopisali, przez cztery dni można było spróbować naprawdę super przysmaków. (więcej…)

Jarmark Jagielloński 2013


Sierpień 26th, 2013 utworzone przez: Aneta

W tym roku Jarmark Jagielloński dopisał tak samo jak w latach poprzednich. Pojawiło się wielu wystawców, prezentujących swoje lokalne wyroby jak mięsa, wędliny, chleby i miody, ale chyba największym zainteresowaniem cieszyły się stragany z kwasem chlebowym. Jako, że dziś wszyscy pieką swoje własne chleby, tłok przy tym produkcie nikogo nie dziwił. (więcej…)

Kebab w bułce


Lipiec 26th, 2013 utworzone przez: Aneta
kebab z puław

Kebab jest potrawą ściśle orientalną, choć same nazwy i określenia odnoszą się do około dwudziestu odmian kebaba, przy czym nie są one jednoznaczne. W Polsce kebab znany jest w postaci skrawanego mięsa z dodatkiem surówek i sosów, zapakowanych elegancko w potężną bułę. (więcej…)



Copyright © 2012 Kuchenne Nierewolucje