Sposoby na kupowanie i przygotowanie drobiu


Listopad 14th, 2016 utworzone przez: Aneta

Chyba nie ma w Polsce człowieka, który by nie kochał drobiu, dlatego internet pełen jest przeróżnych porad omawiających sposoby na kupowanie i przygotowanie drobiu. I nic w tym dziwnego. Któż z nas nie kocha chrupiących kotletów z piersi kurczaka w panierce (albo i bez) lub pieczonych udek z kartofelkami i sałatą? Ja osobiście uwielbiam i sama również próbuję się dokształcać w kwestii poprawnego przyrządzania kurczaka w najróżniejszych postaciach. (więcej…)

ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE


Grudzień 25th, 2014 utworzone przez: Aneta

WSZYSTKIM RAZEM I KAŻDEMU Z OSOBNA SKŁADAM NAJSERDECZNIEJSZE  ŻYCZENIA WESOŁYCH, SPOKOJNYCH I CIEPŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA, SPĘDZONYCH W GRONIE NAJBLIŻSZYCH ORAZ SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ W NOWYM 2015 ROKU 🙂 A ATEISTOM ŻYCZĘ MIŁEGO WYPOCZYNKU I SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ 🙂

świąteczna choinka

Świąteczna choinka
(zdj. z www.playbuzz.com)

Życzenia na Wielkanoc 2014


Kwiecień 19th, 2014 utworzone przez: Aneta

WSZYSTKIM NARAZ I KAŻDEMU Z OSOBNA SKŁADAM SERDECZNE ŻYCZENIA SPOKOJNYCH, RADOSNYCH I CIEPŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH W GRONIE RODZINNYM LUB JAKIMKOLWIEK INNYM A ATEISTOM ŻYCZĘ MIŁEGO WYPOCZYNKU 🙂 🙂 🙂 życzę ja, czyli autorka bloga

Wielkanocne zające w trawie z pisankami

Wielkaocne zające w trawie
(zdj. z www.happyholidays2014.com)

Piersi kurczaka w sosie pieczarkowo – serowym to nasza, nieco zmieniona wariacja przepisu z serii Pascal kontra Okrasa. Ja sama z siebie bardzo interesuję się wszystkimi przepisami dotyczącymi kurczaka, bo jest to mój ulubiony rodzaj mięsa. (więcej…)

Tagi: , W kategorii: Mięso, drób i ryby Komentarze: komentarzy 6 »

Makaron z sosem i brokułami


Listopad 17th, 2013 utworzone przez: Aneta

Makaron z sosem i brokułami wyszedł mi tak po prostu i zwyczajnie przez przypadek. Myślałam o zrobieniu na obiad makaronu, ale z czymś ciekawym, a tak konkretnie, żeby wyszła z tego fajna sałatka obiadowa. (więcej…)

Naleśniki z mięsem i groszkiem


Październik 26th, 2013 utworzone przez: Aneta

Naleśniki z mięsem i groszkiem to prosty i szybki pomysł na obiad. Zaczęło się od tego, że postanowiliśmy zrobić sobie naleśniki, ale chcieliśmy dodatkowo jakiegoś konkretnego wkładu, bo samymi naleśnikami człowiek się za bardzo nie naje. (więcej…)

Risotto z kurczakiem – mój przepis


Październik 4th, 2013 utworzone przez: Aneta

Risotto jest jedną z moich ulubionych potraw i jakiś czas temu postanowiłam sama nauczyć się je robić. Jakoś tak zawsze wydawało mi się, że ugotowanie risotto to bardzo trudna rzecz i zawsze podziwiałam swoją mamę za to, że ryż jest tak idealnie ugotowany i aromatyczny a warzywa mięciutkie i pyszne. (więcej…)

Pieczony kurczak z ziołami prowansalskimi i cytryną


Wrzesień 28th, 2013 utworzone przez: Aneta

Pieczony kurczak z ziołami prowansalskimi i cytryną to nasza lekka wariacja na temat tego dania przygotowanego przez Karola Okrasę.  Jedyna różnica, jaką wprowadziliśmy to kompletny brak miodu w potrawie (którego oboje nie znosimy), oraz to, że zamiast całego kurczaka użyliśmy udek. (więcej…)

Tagi: , W kategorii: Mięso, drób i ryby Komentarze: 1 komentarz »

Zapiekanka z ziemniakami, kiełbasą i pieczarkami


Lipiec 12th, 2013 utworzone przez: Aneta
Gotowa do zjedzenia zapiekanka

Zapiekanka z ziemniakami, kiełbasą i pieczarkami to jedno z najlepszych dań, jakie kiedykolwiek jadłam. Sama jestem wielbicielką wszelkiego typu zapiekanek, ale mam jeden warunek: muszą być w niej ziemniaczki i żółty ser. (więcej…)

Pieczony dorsz z warzywami


Lipiec 7th, 2013 utworzone przez: Aneta

Pieczony dorsz z warzywami to pomysł na obiad, który zakwitł we mnie pewnego dnia, ot tak po prostu. Uznałam, że już dawno nie jedliśmy żadnej dobrej ryby a i tusze dorsza w sklepie wyglądały zachęcająco, więc postanowiliśmy wziąć. (więcej…)



Copyright © 2012 Kuchenne Nierewolucje