Nalewka malinowa-przepis


Maj 31st, 2013 utworzone przez: Aneta

Nalewka malinowa już z samej nazwy daje nadzieję na miły smak, ale żeby taki uzyskać, trzeba się napracować. Podobno nalewkę malinową najpierw dobrze jest wystawić na światło, ale tuż po filtracji lepiej żeby siedziała w ciemnym i chłodnym miejscu.

Podobno… Każdy ma jednak swój własny sposób i zasady przygotowania, więc mądrzyć się nie będę. Oto przepis na nalewkę malinową:

Przepis na nalewkę malinową:

  • 1 kg dojrzałych malin
  • 1/2 szklanki ginu
  • 1/2 litra wódki
  • 1/2 litra spirytusu
  • 1/2 kg cukru

Maliny zasypujemy cukrem, zalewamy alkoholem i odstawiamy na 3 miesiące. Przez ten czas nie siedzimy jednak bezczynnie, ale co 2-3 dni trzęsiemy nalewką by cukier się rozpuścił.

nalewka malinowa

Nalewka malinowa
(zdj. z www.catfishandwaffles.com)

 

Tagi:
W kategorii: Alkohole
Komentarze: Dodaj swoją opinię »

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

CommentLuv badge



Copyright © 2012 Kuchenne Nierewolucje