ŻYCZENIA ŚWIĄTECZNE


Grudzień 25th, 2014 utworzone przez: Aneta

WSZYSTKIM RAZEM I KAŻDEMU Z OSOBNA SKŁADAM NAJSERDECZNIEJSZE  ŻYCZENIA WESOŁYCH, SPOKOJNYCH I CIEPŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA, SPĘDZONYCH W GRONIE NAJBLIŻSZYCH ORAZ SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ W NOWYM 2015 ROKU 🙂 A ATEISTOM ŻYCZĘ MIŁEGO WYPOCZYNKU I SZAMPAŃSKIEJ ZABAWY SYLWESTROWEJ 🙂

świąteczna choinka

Świąteczna choinka
(zdj. z www.playbuzz.com)

Życzenia na Wielkanoc 2014


Kwiecień 19th, 2014 utworzone przez: Aneta

WSZYSTKIM NARAZ I KAŻDEMU Z OSOBNA SKŁADAM SERDECZNE ŻYCZENIA SPOKOJNYCH, RADOSNYCH I CIEPŁYCH ŚWIĄT WIELKANOCNYCH W GRONIE RODZINNYM LUB JAKIMKOLWIEK INNYM A ATEISTOM ŻYCZĘ MIŁEGO WYPOCZYNKU 🙂 🙂 🙂 życzę ja, czyli autorka bloga

Wielkanocne zające w trawie z pisankami

Wielkaocne zające w trawie
(zdj. z www.happyholidays2014.com)

Risotto z kurczakiem – mój przepis


Październik 4th, 2013 utworzone przez: Aneta

Risotto jest jedną z moich ulubionych potraw i jakiś czas temu postanowiłam sama nauczyć się je robić. Jakoś tak zawsze wydawało mi się, że ugotowanie risotto to bardzo trudna rzecz i zawsze podziwiałam swoją mamę za to, że ryż jest tak idealnie ugotowany i aromatyczny a warzywa mięciutkie i pyszne. (więcej…)

Leczo z kiełbasą i cukinią – przepis


Lipiec 24th, 2013 utworzone przez: Aneta
Leczo z kiełbasą i cukinią

Leczo jest jedną z najciekawszych i najsmaczniejszych potraw. Co ważne, wersji leczo jest tyle, że może być jedzone przez wszystkich, nawet przez wegetarian. (więcej…)

Łopatka w sosie z oliwkami


Maj 27th, 2013 utworzone przez: Aneta
łopatka w sosie z oliwkami

Łopatka w sosie z oliwkami to ciekawa wariacja przepisu, który podłapałam pewnej niedzieli w programie Roberta Makłowicza. Istnieją jednakże dwie drobne różnice pomiędzy moim daniem, a pana Roberta. (więcej…)

Żurek z kiełbasą i jajkiem


Maj 12th, 2013 utworzone przez: Aneta
Aromatyczny żurek z kiełbasą i jajkiem podany

Żurek z kiełbasą i jajkiem to chyba jedna z najsmaczniejszych zup, jakie królują na polskich stołach, zwłaszcza na wielkanocnym stole, ale nikt przecież nie powiedział, że tylko wówczas. Żurek z obowiązkowym jajeczkiem jest doskonały również i na co dzień, zwłaszcza, że jest to w miarę szybka i łatwa do przygotowania zupa. (więcej…)

Kapusta po szeklersku (wg Roberta Makłowicza)


Listopad 21st, 2012 utworzone przez: Aneta

Dzisiaj mam do zaproponowania coś wyjątkowego a mianowicie kapustę po szeklersku, którą podejrzałam pewnej niedzieli w programie Roberta Makłowicza. Jako, że pan Makłowicz jest niekwestionowanym i najsympatyczniejszym kulinarnym guru w tym kraju, zatem jego dania można przygotowywać niemal w ciemno, jeśli oczywiście dysponuje się wszystkimi produktami. (więcej…)

Fasolka po bretońsku według przepisu mojej mamy


Listopad 18th, 2012 utworzone przez: Aneta

Wbrew pozorom fasolka po bretońsku nie ma nic wspólnego z Bretanią a i podejrzewam, że sami Bretończycy o niej także  nie słyszeli. Nie da się jednak ukryć, iż fasolka po bretońsku to jedna z najsmaczniejszych i niezwykle popularnych potraw w Polsce. (więcej…)

Rosół- król polskich zup


Październik 8th, 2012 utworzone przez: Aneta

Nie będzie żadną przesadą, jeśli powiem, że rosół to król polskich zup i to chyba od wielu pokoleń. Utarło się już przekonanie (bardzo miłe zresztą), że niedzielny obiad na polskich stołach byłby niczym bez rosołu. Do tego ewentualnie kotleciki mielone lub schabowe, wedle uznania, ale rosół bezwzględnie musi być. (więcej…)

Bigos z młodej kapusty


Sierpień 31st, 2012 utworzone przez: Aneta

Witam serdecznie wszystkich!
Dziś chciałabym zaproponować najlepszy rodzaj bigosu jaki mi smakuje- bigos z młodej kapusty. Bigos ten jest fajny z dwóch powodów: po pierwsze robi się go szybko i bez większych problemów, a po drugie smakuje wyśmienicie, ponieważ jest delikatny i o wiele łagodniejszy niż ten z kiszonej kapusty. Najlepszy bigos produkuje oczywiście moja mama i przepis na tę pyszną kapustę posiadam właśnie od niej. (więcej…)

Tagi: W kategorii: Zupy i dania jednogarnkowe Komentarze: 1 komentarz »


Copyright © 2012 Kuchenne Nierewolucje